Novosti

Posjeta zamjenika šefa Delegacije Europske unije u BiH Bihaću


Posjeta zamjenika šefa Delegacije Europske unije u BiH Bihaću

U Bihaću je 15.12.2016. godine održana Konferencija: „Liderstvo u biznisu“ u organizaciji Ureda specijalnog predstavnika Evropske unije u BiH. Teme diskusija bile su izazovi i prilike lokalnog poslovnog okruženja, socioekonomske reforme, s fokusom na uspješne priče u poslovnom sektoru BiH i kompanije koje uspješno posluju ili izvoze na tržište EU. Istaknuto je da će proces socioekonomskih reformi potrajati, ali da se određeni pomaci već vide.

U svom uvodnom govoru, Khaldoun Sinno, zamjenik šefa Delegacije Europske unije u BiH, podsjetio je prisutne na pojedina ostvarenja od kada je započelo provođenje socio-ekonomskih reformi, poput pada nezaposlenosti, koji se nakon nekoliko godina dogodio u bh ekonomiji. Pored toga, podsjetio je i da je reformski proces dug, pogotovo jer se radi o strukturalnim reformama, ali je istaknuo da pored strpljenja i posvećenosti uspjeh ne može izostati.

Jedan od učesnika Konferencije je bila i Razvojna agencija Unsko-sanskog kantona, a u okviru svoje posjete Bihaću, zamjenik šefa Delegacije Europske unije u BiH se posebno susreo s predstavnicima Razvojne agencije Unsko-sanskog kantona, te posjetio uspješno implementirane projekte Europske unije u Bihaću.