Novosti

MEG Projekat: Javni poziv za podnošenje prijedloga projekata za dodjelu bespovratnih sredstava


MEG Projekat: Javni poziv za podnošenje prijedloga projekata za dodjelu bespovratnih sredstava

Projekat općinskog okolišnog i ekonomskog upravljanja (MEG) objavljuje JAVNI POZIV

za podnošenje prijedloga projekata za dodjelu bespovratnih sredstava u svrhu unapređenja konkurentnosti privrednih subjekata registrovanih na području MEG partnerskih jedinica lokalne samouprave (JLS) kroz jačanje kapaciteta pružaoca poslovno-razvojnih usluga.

Projekat općinskog okolišnog i ekonomskog upravljanja (MEG) je dio Programa saradnje Švicarske u Bosni i Hercegovini (BiH), u domenu  Lokalne uprave i općinskih usluga, a realizira ga Razvojni program Ujedinjenih nacija u BiH (UNDP). Projekat se implementira u osamnaest jedinica lokalne samouprave (JLS) i to: Bihać, Bosanska Krupa, Cazin, Doboj, Gračanica, Gradačac, Gradiška, Kalesija, Kostajnica, Kozarska Dubica, Prijedor, Prnjavor, Sanski Most, Teslić, Tešanj, Tuzla, Velika Kladuša i Žepče.

Cilj javnog poziva je da podrži pružaoce poslovno razvojnih usluga u unapređenju postojećih i razvoju novih usluga, kako bi što kvalitetnije odgovorili na potrebe privrednih subjekata registrovanih na području MEG partnerskih JLS, a koji posluju u ciljanim industrijama/sektorima[1], čime će se ubrzati njihov rast i unaprijediti konkurentost.

Ukupna raspoloživa finansijska sredstva (u obliku bespovratnih sredstava) prema ovom javnom pozivu iznose 408.000 konvertibilnih maraka. Minimalan iznos finansijske podrške po korisniku je 17.000 konvertibilnih maraka, a maksimalan iznos 68.000 konvertibilnih maraka. Od podnositelja prijave/korisnika se očekuje da osigura sufinansiranje u iznosu od najmanje 20% od ukupno traženih bespovratnih sredstava.