Novosti

Delegacija USK-a upriličila posjetu preduzećima u Velikoj Kladuši


Delegacija USK-a upriličila posjetu preduzećima u Velikoj Kladuši

V.d. direktora Razvojne agencije USK-a Samir Jodanović, Savjetnik Premijera USK-a Husnija Kudić i član Nadzornog odbora Razvojne banke Federacije Bosne i Hercegovine mr.sci. Amir Avdić, u utorak (31.01.) su posjetili Veliku Kladušu. Tokom posjete upriličeni su odvojeni sastanci u JP VIK ,Micra d.o.o. kao i Udruženju poduzetnika Velika Kladuša. 

Svrha ove posjete bila je upoznavanje ovih subjekata sa radom Razvojne agencije USK-a, kao i ponuda za partnerstvo u budućim projektima na koje se bude apliciralo. 

Na prvom susretu sa direktorima općinskih Javnih preduzeća u Velikoj Kladuši, prezentirana je mogućnost za zajednički nastup na projektima koji mogu biti interesantni za ova preduzeća. Savjetnik premijera USK-a Husnija Kudić, istakao je da je cilj ove današnje posjete davanje zamaha privrednicima u njihovim aktivnostima, kako bi se na taj način povećala zaposlenost i usporio odlazak mladih ljudi iz ovog dijela BiH.

Nakon toga, upriličena je posjeta privrednom preduzeću MICRA d.o.o. iz Velike Kladuše, koje već postoji 20 godina. Predstavnici USK-a su iskoristili priliku i upoznali se sa radom ovog preduzeća, njihovim planovima za budućnost u smislu proširivanja kapaciteta proizvodnje. 


Udruženje poduzetnika Velika Kladuša je bilo posljednje odredište kantonalne delegacije, te je dogovoreno potpisivanje sporazuma između Razvojne agencije USK-a i Udruženja privrednika Velike Kladuše u narednom periodu.