Novosti

Održana prezentacija programa „Challenge to Change“


Održana prezentacija programa „Challenge to Change“

Dana 15.03.2018. godine u prostorijama gradske uprave Bihać održana je prezentacija programa „Challenge to Change“ u organizaciji Razvojne agencije Unsko-sanskog kantona i Sarajevske regionalne razvojne agencije SERDA. 

Ukupna vrijednost programa „Challenge to Change“ je 3,2 miliona eura, a financira ga Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju – Sida/Ambasade Švedske u Bosni i Hercegovini. C2C će biti otvoren za MSP sektor iz cijele BIH, ali i Švedske, kao i startupe (stare između 6 mjeseci i dvije godine) koji imaju inovativne poslovne ideje, proizvode ili usluge koji mogu dovesti do povećanja broja zaposlenih, povećanja konkurentnosti i održivog društveno-ekonomskog razvoja u BiH. 

Poduzeća koja zadovolje uspostavljene kriterije moći će dobiti grant sredstva u iznosu maksimalno 30.000 eura, što predstavlja 50% ukupne investicije. Ovaj poziv traje do 10.04.2018. godine, ali će nakon toga biti objavljena još tri poziva.

Važno je istaknuti da je ovo prvi put da je program namijenjen isključivo MSP sektoru, pa su učešće na prezentaciji uzeli predstavnici MSP-a iz cijelog Unsko-sanskog kantona i aktivno učestvovali u cilju dobijanja što više korisnih informacija kako bi mogli napraviti prijedlog projekta koji će ispuniti zadane kriterije i na taj način obezbijediti financijsku podršku iz ovog programa.