Novosti

U Bihaću održan okrugli stol


U Bihaću održan okrugli stol

Bosna Bank International d.d. Sarajevo i BBI VIP Business Club u saradnji sa Privrednom/Gospodarskom komorom Federacije Bosne i Hercegovine, Privrednom komorom USK i Razvojnom agencijom Unsko-sanskog kantona, u Bihaću su organizirali okrugli stol na temu: „Kako povećati konkurentnost privrede regije Unsko-sanskog kantona – internacionalizacija poslovanja, razvojne šanse, pronalazak investitora i otvaranje novih tržišta“.

Okruglom stolu koji je samo jedan u nizu događaja u organizaciji BBI VIP Business Cluba i BBI banke, a koji za cilj ima jačanje cjelokupne bosanskohercegovačke privrede i konkurentnosti bh. proizvoda na inozemnim tržištima, pristustvovalo je oko 80 predstavnika privrednog sektora, institucija i lokalnih zajednica.

„Današnjim okruglim stolom održanim u Bihaću zaokružili smo niz uspješnih diskusija u organizaciji BBI VIP Business Cluba i BBI banke. Prije završnog skupa u Sarajevu koji će biti održan uoči samog Sarajevo Business Foruma, posjećeni su svi veći poslovni centri u Bosni i Hercegovini, gdje je učešće uzelo oko 300 kompanija i institucija, sa preko 600 učesnika. “, izjavila je Azra Čolić, obrativši se u ime BBI VIP Business Cluba.

Presjek stanja privrede regije Unsko-sanskog kantona sa prezentacijom planiranih novih projekata i njihovih efekata na bh. privredu predstavila je Privredna komora Unsko-sanskog kantona, dok je Alma Dzanic ispred Razvojne agencije Unsko-sanskog kantona u prezentaciji tokom svog obraćanja predstavila razvojne projekte Unsko-sanskog kantona.

Izvršni direktor LRC-a Emil Kučković i danas je prezentirao detaljnu analizu privrednih kretanja u Unsko-sanskom kantonu.

Aida Fojnica prezentovala je uspješnu priču kompanije Krupa Kabine d.o.o., istakavši da su zadovoljni radom na području Unsko-sanskog kantona.

“Imamo iznimno uspješnu saradnju sa fakultetima i školama i nastojimo odškolovati kadar koji ima zagarantovano radno mjesto.”, izjavila je tom prilikom, osvrnuvši se na problem nedostatka radne snage.

Svoje komentare na rad na tržištu Unsko-sanskog kantona i Bosne i Hercegovine, te svoja iskustva sa izvozom sa prisutnima su podijeli još i Unimatrix d.o.o., Stanovi Bihać d.o.o., Krupa Kabine d.o.o., te Beton Gal d.o.o., koji su ujedno predstavljeni i kao uspješne priče sa tog područja.